Om förskolan

Lustigkullens förskola

Lustigkullens förskola är belägen i Knutby, cirka fyra mil från Uppsala.

På förskolan finns idag 45 barn fördelade på 2 block och vi är 9 pedagoger som arbetar här. De yngre barnen går i blocket skogen och är delade i två lärgrupper, Nyckelpigor och Humlor. De äldre barnen går på blocket, Ängen och de två lärgrupperna heter Sländor och Fjärilar.

Hos oss får ditt barn en lärorik vardag tillsammans med engagerade pedagoger. Vi tycker att det är viktigt med trygghet och att barnen har roligt. Barnen leker och lär med kamraterna både ute och inne. Vi har en storslagen natur som väntar runt hörnet. Skogspromenader och naturupplevelser är ett dagligt inslag i förskolans vardag.

Förskolans mål

”Förskolan skall lägga grunden till ett livslångt lärande där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Verksamheten skall vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar”

Förskoleverksamhetens vision lyder;
Uppsalas föräldrar skall alltid tycka att vi har den bästa förskoleverksamheten – då blir vi Det självklara valet.
Vårt motto är ”Alla barn ska lyckas”

16 oktober 2017